Harkány látnivalók-programok

A Villányi-hegység déli lábánál kialakult város Harkány, területe már a rómaiak és a népvándorlás korában is lakott hely volt.

A várost a reumások Mekkájaként szokták emlegetni, gyógyhatású termálvizének köszönhetően világhírűvé vált. Az itt élő emberek tapasztalták először, hogy a vizes talajt tapodva reumás, köszvényes lábaik fájdalma néhány nap után enyhült, esetleg megszűnt. Egyre több ember kezdte fájós lábait a kiásott csatorna vizében áztatni.
 
A terület birtokosa a víz jótékony hatását felismerve fúrásokkal hozatta a felszínre a gyógyvizet, s még az 1820-as években egy fürdőépületet és kis szállodát építtetett. 1844-ben egy faépületben kádfürdőt építettek ki.
 
A víz és a gyógyiszap reumás és egyéb mozgásszervi megbetegedések, valamint nőgyógyászati panaszok kezelésére kiválóan alkalmas. Ivókúra formájában légzőszervi megbetegedések és gyomorbántalmak orvoslására használják.

 

Ajándék éjszaka!
1 éjszakára térítésmentesen vendégül látjuk hotelünkben.
 
Kattintson az „igénylés” feliratra, majd töltse ki az űrlapot és máris jogosult az ajándék éjszakára.
 
(További részletek a kattintás utáni oldalon olvashatják.)
Pályázat

Projekt megnevezése:
Napkollektorok beszerzése és beépítése a Hotel Korona Termál Szállodában a használati melegvízigény kielégítése érdekében.


Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Kortermál Kft. 7815 Harkány, Bajcsi Zs. út 3.


Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Energia Központ Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. A épület 6. emelet

http://www.energiakozpont.hu/

www.nfu.hu