Siklós látnivalók-programok

A Villányi-hegység legnagyobb települése Siklós, gazdag történelmi hagyományával, megannyi műemlékével az ország egyik legkedveltebb idegenforgalmi célpontja.

Már az ősidőktől fogva lakott volt a területe, nemrégiben, a várost elkerülő út építésekor 7000 éves, középső kőkori agyagedényeket tártak fel. Az újkőkorból, a bronz- és vaskorból szintén több lelet került elő. A mai vár helyén a római korban a Serena nevű katonai település volt, a mai város mellett húzódott a Valeriana tartomány fővárosához, Sopianae-hoz (Pécs) vezető római út. E korszak emlékei: a vár udvarán találhatók meg, oszlopok, szarkofágtöredék stb.
 
A mai település ősének keletkezési ideje ismeretlen, legelőször 1190-ben szerepelt oklevélben. A mai vár épületeiben több helyen láthatók középkori részletek: román kori ablak- és falmaradványok, gótikus zárterkély ill. a kőtárban román kori falsarok, gótikus faragványok, ablak- és ajtókeretek, fejezetek, oszloplábazatok, reneszánsz faragványok.
 
A vár és környezete műemléki védettséget élvez, az állam tulajdona, de a város pályázaton elnyerte a hasznosítás jogát. Jelenleg különböző kiállítások (vártörténeti kiállítás, kesztyűkiállítás, A Tenkes kapitánya c. film egyik jelenetének panoptikuma) találhatók az épületben. Megtekinthető a várbörtön és a kínzókamra, valamint tavasztól őszig a Bormúzeum.

 

Ajándék éjszaka!
1 éjszakára térítésmentesen vendégül látjuk hotelünkben.
 
Kattintson az „igénylés” feliratra, majd töltse ki az űrlapot és máris jogosult az ajándék éjszakára.
 
(További részletek a kattintás utáni oldalon olvashatják.)
Pályázat

Projekt megnevezése:
Napkollektorok beszerzése és beépítése a Hotel Korona Termál Szállodában a használati melegvízigény kielégítése érdekében.


Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Kortermál Kft. 7815 Harkány, Bajcsi Zs. út 3.


Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Energia Központ Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. A épület 6. emelet

http://www.energiakozpont.hu/

www.nfu.hu