Szigetvár látnivalók-programok

Szigetvár a Zselic déli lankáinál terül el. A középkori eredetű kisváros neve Zrínyi Miklós és katonái 1566-os helytállása óta ismert.

 
A város múlt századi hangulatú városmagja és az oszmán-török idők épületei Szigetvár fő látnivalói. A város télen-nyáron üzemelő gyógyfürdőjének és a strandnak a vize is ásványi sókban gazdag. A várudvarban a győztes Szulejmán tiszteletére épített dzsámi látható.
 
Tavasztól ősz végéig megtekinthető a vártörténeti kiállítás. A városközpontban áll a 16. században emelt Ali pasa dzsámiból átépített katolikus plébániatemplom, kupoláján Dorffmeister István - a vár elfoglalását, Zrínyi halálát és Szigetvár visszafoglalását ábrázoló - freskójával. A templomban még három Dorffmeister olajkép látható.
 
A Zárda utcai ferences templom különleges felépítésű főoltára valamint sekrestyebútora a magyar művészet kiemelkedő alkotása. A volt rendház - ma zeneiskola - ősztől tavaszig képzőművészeti kiállítások otthona, a Vigadó időszaki kiállításai mellett. A főtér mellett az egykori sóház, illetve postakocsiállomás hangulatos belső terében került bemutatásra Szigetvár újkori története.
 
A Bástya utcában található a 16. századból fennmaradt Török ház Magyarország egyetlen épen maradt török kori lakóépülete. A város határában található Szulejmán szultán nagyméretű síremléke, melyet a törökök emeltek.

Ajándék éjszaka!
1 éjszakára térítésmentesen vendégül látjuk hotelünkben.
 
Kattintson az „igénylés” feliratra, majd töltse ki az űrlapot és máris jogosult az ajándék éjszakára.
 
(További részletek a kattintás utáni oldalon olvashatják.)
Pályázat

Projekt megnevezése:
Napkollektorok beszerzése és beépítése a Hotel Korona Termál Szállodában a használati melegvízigény kielégítése érdekében.


Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Kortermál Kft. 7815 Harkány, Bajcsi Zs. út 3.


Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Energia Központ Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. A épület 6. emelet

http://www.energiakozpont.hu/

www.nfu.hu