Villány látnivalók-programok

A Villányi-hegység keleti lábára települt kisváros a villány-siklósi borvidék központja, a borturizmus egyik kedvelt célpontja.

 
1987-ben nemzetközi zsűritől nyerte el a Szőlő és a Bor Városa kitüntető címet. 1988-ban megalakult a Villányi Borőrök Borrendje, tagjai a legkiválóbb borászok. A település környéke már az őskőkor óta lakott hely, melyet a város északi részén emelkedő Templom-hegy kőbányájából előkerült kőeszközök és cserépedények is bizonyítanak. Más leletek a bronzkori ember ittlétéről tanúskodnak.
 
A villányi szőlőművelés kezdete bizonyíthatóan a rómaiakig nyúlik vissza, de egyesek szerint már a vaskorban, a kelták is műveltek itt szőlőt. Manapság főleg a kékoportó, a cabarnet-fajták (Cabarnet Sauvignon, Cabarnet Franc), a kékfrankos és a merlot a legjellemzőbb szőlőfajta.
 
Villány itthon és határainkon túl ismert idegenforgalmi rendezvénysorozata a pénteki bornapok, amelyeket június elejétől augusztus végéig, minden második hétvégén tartanak. A villányi Vörösbor Fesztivált a szüret után, október elején, minden második évben rendezik meg. Hangulatosak a sorházszerűen húzódó pincék a Baross Gábor utcában. Teleki Zsigmond hajdani présházában és pincéjében rendezték be a Bormúzeumot, kiállítása a villányi borkultúra írásos és tárgyi emlékeit mutatja be.

Ajándék éjszaka!
1 éjszakára térítésmentesen vendégül látjuk hotelünkben.
 
Kattintson az „igénylés” feliratra, majd töltse ki az űrlapot és máris jogosult az ajándék éjszakára.
 
(További részletek a kattintás utáni oldalon olvashatják.)
Pályázat

Projekt megnevezése:
Napkollektorok beszerzése és beépítése a Hotel Korona Termál Szállodában a használati melegvízigény kielégítése érdekében.


Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Kortermál Kft. 7815 Harkány, Bajcsi Zs. út 3.


Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Energia Központ Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. A épület 6. emelet

http://www.energiakozpont.hu/

www.nfu.hu